Via Europa op weg naar een burgeroorlog!

29-07-2012 14:29

 

Als we eens doornemen wat er alleen deze week is gebeurt in Europa. Griekeland voor 90% zeker uit de Euro. De Spaanse minister De Vigo die tegen Duitsland meent te vertellen dat het gerechtvaardigd is om Spanje geld te lenen vanwege de Tweede Wereld Oorlog. Rating bureaus die de sterke Euro landen afwaarderen omdat deze er niet zeker van zijn om compleet Zuid Europa te financieren, en zelf voor miljarden moeten bezuinigen. Noord-America die Europa de schuld geeft dat zij in een crisis zitten. De ene wijst naar de andere. Zuid-Europa haalt hun schouders op en praat in familie taal, want ze zien Europa als een grote familie en als er een familie lid in nood is, moeten de andere helpen.

 

Langzaam komt de bevolking in actie. In Noord-Europa (het is al erg genoeg dat we het nu al in tweeën delen) roepen de mensen eindelijk eens op te houden met het verspillen van miljarden aan belasting geld. Brussel, de hoofdstad van Europa, wat zelf nota bene  in een bijna failliet land ligt, vraagt meer miljarden van het noorden en onze ministers geven blanco cheques weg, in ruil voor, ....ehh, niks. 

 

Indien er niks gedaan wordt, er geen beslissingen genomen worden, dan zullen de mensen de straat opgaan. In het zuiden gaan de mensen de straat op om te demonstreren tegen bezuinigingen die het noorden hun oplegt om leningen te krijgen. De onrust in het noorden daarentegen neemt toe omdat we er genoeg van hebben om miljarden in bodemloze putten te storten. We hebben genoeg van de leugens. Volgens onze minister van financiën zouden we de miljarden terug krijgen van Griekenland inclusief rente? En nu, dat het bekend wordt gemaakt dat Griekenland uit de Euro zal gaan, houden de Eurofielen in Noord Europa hun lippen stijf op elkaar. Ik hoor Pechtold nog roepen; Nederland kan niet zonder Europa en de Euro, diegene die er tegen zijn dat zijn angsthazen en populisten. Ik zou eerder "Realisten" willen zeggen meneer Pechtold. Nederland kan niet zonder Europa, dat klopt, maar dat hoeft niet te betekenen dat als we geen lid meer zijn dat Europa geen zaken meer wilt doen met Nederland? De geschiedenis heeft ons toch geleerd dat we al honderden jaren zaken doen met Europa en de rest van de wereld? 

 

Dus wat als de mensen hier in het Noorden de straat op gaan? Wat als de Eurofielen met geweld dit willen beëindigen? Dan staat Europa in brand, en met geen manier te blussen. Ik ben ervan overtuigd dat dit zo maar kan gebeuren. Alleen al een kleinigheid kan dit laten escaleren. Als Duitsland door Spanje al wordt gechanteerd om WO II erbij te halen, dan is het einde in zicht.