Wilders sleept Nederlandse Staat voor de rechter!

21-05-2012 18:57

 

DEN HAAG -  PVV-leider Geert Wilders begint een kort geding tegen de Staat om het permanente noodfonds voor de euro (ESM) van tafel te krijgen. Wilders zei woensdag dat Bram Moszkowicz het kort geding namens hem gaat voeren.

 

De PVV'er wil dat de rechter een in zijn ogen „onrechtmatige daad“ tegenhoudt. Volgens Wilders worden door de instemming met het fonds bevoegdheden aan Brussel overgedragen. Het kan wat hem betreft niet zo zijn dat het demissionair kabinet daarover besluit, zonder dat de kiezer zich erover uitspreekt. Daarom moet er pas na de verkiezingen in de Tweede Kamer over worden besloten.

Wilders probeerde eerder op de dag al om een besluit in de Tweede Kamer over het fonds uit te stellen tot na de verkiezingen van 12 september. Hiervoor kreeg hij in een hoofdelijke stemming de steun van 41 Kamerleden; te weinig om de beslissing uit te stellen. Volgens Wilders gaat het wel om „een substantiële minderheid”.

De PVV-leider ziet het kort geding met vertrouwen tegemoet. Hij beschouwt zijn actie als uniek in de parlementaire geschiedenis, maar het is naar eigen zeggen geen verkiezingsstunt. „Nee, ik kom op voor de belangen van Nederland.”

D66-leider Alexander Pechtold noemde het plan van Wilders merkwaardig. „Hij heeft een stemming gekregen, daar moet je je als democraat bij neerleggen.” Verrast is Pechtold niet: „We kennen de heer Wilders inmiddels.

Onderwerp: Wilders sleept Nederlandse Staat voor de rechter!

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht